|
|
|
Mesaj Tarihi: Nov 1 2011, 07:57 |

Canı Gönülden Dost

Grup: Müdür
Üye No: 22
|
Dadaşlar ben bu otobusun yolçusu miyam?
Saf bir Erzurum’lu şehirlerarası otobüs yolculuğu yaparken mola yerinde otobüsünü şaşırmıştı Anonsu duyunca kalkmakta olan otobüsten içeri dalıp seslendi: -Dadaşlar hele bir bahın ben bu otobusun yolçusu miyam?
Ben diyirem gulahlari… sen diyirsen ayahlari!
Tortum’un köylerinden birine Kaymakam bir köprü yaptırır Ancak köprü biraz alçak olduğu için buradan geçen eşeklerin kulaklarına sürtünür Tortumlu da eline bir bıçak alarak eşeğin kulağının sürtündüğü yerleri oymaya başlar Tam bu sırada Kaymakam yanına gelir ve niye köprüyü oyduğunu sorar Tortumlu da eşeğinin kulakları sürttüğü için bunu yaptığını söyleyince Kaymakam: -Köprüyü oyacağına eşeğin ayaklarına gelen yeri kazısana,der Tortumlu şöyle bir bakar: -Bir de ohumuş adamsan Gaymagam beg, ben diyirem gulahlari… sen diyirsen ayahlari!
Gardaş bu otubus İlice’ye gidir mi?
Erzurum’lu bir hanım telaşla koşarak belediye otobüsünü durdurmaya uğraşıyor Halk ıslıklıyor Şoför acı bir frenle duruyor Kadın: -Gardaş bu otubus İlice’ye gidir mi? Şoförün canı burnunda, araba dolu, zor durmuş, kızgınlıkla -Heyir baci, getmez! Kadın: -Vış! eleyse niye durdun!
Bahasan beni hangüze kaçırdıııız?
Tortum’lu iki kardeş, yan köyden kız kaçırmış, kendi köylerine dönüyorlardı Arazi malum patika! Büyük kardeş önde kız ortada küçük kardeş arkada Kız hangi kardeşe kaçırıldığını merak edip arkadaki küçüğe yanaştı ve sordu: -Bahasan beni hangüze kaçırdıııız? Küçük kardeş şöyle bir bıyıklarını burduktan sonra : -Orası heç bellim olmaz! Hele bir eva gidah!
Ücreti möhüm deyill Erzurum Fıkraları Çeşitli hastalıklar, kazalar geçirmiş, bir gözünü kaybetmiş, romatizmadan beli bükülmüş, parmakları çarpılmış olduğundan mahalleli bu yetmişlik ihtiyara Hurda Nene adını takmıştı Rahmetli o haliyle bile herkesle şakalaşmayı, espri yapmayı severdi Hastalanmış ,hastaneye kaldırılmıştı Sabahleyin, nabzını ve ateşini kontrol eden doktor der ki: -Teyze maşALLAH çok iyisin Nabız normal, ateş de yok Vücut sıcaklığın 37 derece -Tohtor beg oglum, der Nene, bir türli ıssinamirem Soyuhdan donirem sen o otuz yedi dereceyi kırka elliye çıkart Ücreti mühüm deyill |
| |
Forum: Fıkralar & Karikatürler
· Mesaj Önizlemesi: #48728
· cevaplar: 3
· Okunma: 235
|
|
|
Mesaj Tarihi: Jan 6 2011, 08:08 |

Canı Gönülden Dost

|
RESÛLULLAHIN DUÂLARI Peygamber efendimizin, Müslümanların nasıl duâ etmesi gerektiğini bildiren Hadîs-i şerîfleri pek çoktur. Birkaçı şöyledir:
“Yâ Rabbî! Sana ve Resûlüne itâ’at etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!” “Yâ Rabbî! Faydasız ilimden, makbûl olmayan ibâdetten ve kabûl edilmeyen duâdan sana sığınırım.” “Yâ Rabbî! Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!” “Yâ Rabbî! Her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve âhıret azâbından bizi koru!” “Yâ Rabbî! Bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!” “Yâ Rabbî! Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan eyle!” “Yâ Rabbî! Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırım!” “Yâ Rabbî! İşinde sebât eden, nîmetine şükreden, ibâdetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!” “Yâ Rabbî! Kusûrlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip eyle!” “Yâ Rabbî! Sıhhat, âfiyet ve güzel ahlâk ver! Kazâ ve Kaderine rızâ gösterenlerden eyle!” “Yâ Rabbî! Gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!” “Yâ Rabbî! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım!” “Bize dünya ve âhırette güzellik ver ve Cehennem azâbından bizi koru!” “Bedenime, kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azâbından sana sığınırım.” “Yâ Rabbî! Ölünceye kadar ibâdet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsân eyle!” |
| |
Forum: Hadis-i Şerif
· Mesaj Önizlemesi: #45734
· cevaplar: 1
· Okunma: 233
|
|
|
Mesaj Tarihi: Oct 23 2010, 10:58 |

Canı Gönülden Dost

|
Şâh-ı Nakşibend Behaeddîn-i Buhârî "rahmetullahi aleyh" hazretleri buyurdu ki; Şâh-ı Nakşîbend Behâeddîn-i Buhârî hazretlerine, bu dereceye nasıl ulaştınız? diye suâl olundu. Resûlullaha “sallallahü aleyhi ve sellem” tâbi’ olmakla, buyurdu. Bizim yolumuz sohbettir. Halvette, yalnızlıkta şöhret vardır. Şöhret ise âfettir. Hayır ve bereket cemiyette, bir araya gelmektedir. Bu da sohbet ile olur. Sohbet, bir kimsenin arkadaşında fânî olmasıyla, arkadaşını kendine tercîh etmesiyle hâsıl olur. Resûlullah efendimizin "aleyhisselâm", benim ümmetim buyurduğu ümmet, İbrâhîm aleyhisselâmın Nemrûdun ateşinden kurtulduğu gibi, Cehennem ateşinden kurtulurlar. Çünkü Resûlullah efendimiz; (Benim ümmetim, dalâlet (sapıklık) üzerinde birleşmez) buyurdu. Buradaki ümmetten maksat, hakîkî ümmettir. Yani Resûlullaha tâbi’ olan ümmettir. Bunun için Resûlullah efendimiz "aleyhisselâm" buyurdu ki: (Benim ümmetim üç kısımdır. Birincisi davet ümmeti (Müslümân olmayanlar), ikincisi icâbet ümmeti (Müslümân olanlar), üçüncüsü de mütâbeât (tam uyanlar) ümmetidir.) Bir kimsenin kalbinde ne kadar kibir varsa, aklında o kadar noksanlık var demektir. Muhammed Bâkır "Rahmetullahi Aleyh" |
| |
Forum: Dini Hikayeler & Menkıbeler-Kıssalar
· Mesaj Önizlemesi: #43402
· cevaplar: 30
· Okunma: 1,127
|
|
|
Mesaj Tarihi: Oct 2 2010, 13:28 |

Canı Gönülden Dost

|
İbrahim Karagül, Yeni Şafak gazetesinde bugün yer alan yazısında, CIA ve M16 hesabına kirli işlere imza atan Başbakan'ı anlattı. İşte Karagül'ün yazısı:
Bir başbakan düşünün. Emri altında yüzlerce polis, istihbarat mensubu ve arkasında 140 bin kişilik işgal gücü var. Bir gün, yanında 4 Amerikalı, 10 Iraklı koruma ve Irak İçişleri Bakanı olduğu halde Bağdat'ın güneybatısında yer alan ve olağanüstü koruma altında tutulan El Amariye işkence merkezine geliyor. Günlerce işkence altında tutulan, elleri ve gözleri bağlı, ayakta duramayan 7 genç insan sırayla duvara diziliyor. Başbakan, direnişçi oldukları söylenen 7 kişinin arkasına geçip tabancasını çekiyor. Hepsinin kafalarına birer birer kurşun sıkıyor. 6'sı hemen oracıkta ölüyor, bir tanesi ağır yaralı olarak kalıyor. İçişleri Bakanı Falah al Naqip cinayeti seyrediyor. İş bitince de Başbakanı tebrik ediyor. Iraklı polisler "taş kesilmiş" halde olanları izliyor.
Daha sonra cesetler Nissan marka bir kamyonetin arkasına atılıp Bağdat'ın dışındaki çöle gotürülüyor ve gömülüyor. İşkence merkezinin başındaki General Raad Abdullah, polislerle toplantı yapıyor. Onlara; içeride neler yaşandığını kimseye anlatmamaları talimatı veriyor. "Çünkü" diyor, "Bu bir güvenlik meselesi." Avustralya'da yayınlanan The Sydney Morning Herald gazetesi, iki görgü şahidinin tanıklığından hareketle bu haberi yayınladığında Irak'taki vahşetin bir başka boyutunu öğreniyoruz. Bağdat'ta, Irak'ın Başbakanı olan İyad Allavi'nin soğukkanlılıkla işlediği cinayetlere ve vahşet örneklerine dair çok sayıda söylenti bu vesileyle gündeme geliyor. Ardından Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı ve insan hakları örgütleri, bu kişi hakkında soruşturma açılmasını istiyor. Amerika'nın Irak'a başbakan atadığı kişinin karanlık geçmişi cinayetleriyle birlikte gün yüzüne çıkmaya başlıyor. |
| |
Forum: En Güncel Haberler
· Mesaj Önizlemesi: #42959
· cevaplar: 0
· Okunma: 78
|
|
|
Mesaj Tarihi: May 7 2010, 22:43 |

Canı Gönülden Dost

|
güzel sözler
"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır." ----------------------------------------
"Başkalarının bahtiyarlığına imrenme. -------------------------------------------------
Çok kimseler var ki, senin hayatına gıbta ediyorlar." ------------------------------------------------------
"İçteki kiri su değil, ancak gözyaşı temizler." ------------------------------------------------------
Kimde bir güzellik varsa, bilsin ki ödünçtür." --------------------------------------------------
Asla Birisinin Umudunu Kırma,Belkide Sahip Olduğu Tek Şey Odur. ---------------------------------------------------------------
Meyletme lükse sefâya, vabâdan beter Vâdeyi tüketmeye virâne yeter ------------------------------------------------------
Ey insan oğlu! Doğduğun günleri düşün.Sen ağlaya ağlaya doğdun�trafındakilerde yavrumuz oldu diye gülüyorlardı�akat dikkat et! Sakın gidişin gelişin gibi olmasın�e yap yap o kadar çalış ki, sen giderken gül, etrafındakilerde ağlasın
Varmak o iklime ki, uğramaz ihtiyarlık; Ebedi gençliğin taht kurduğu yer, mezarlık. Ebedi gençlik ölüm, desem kimse inanmaz; Taş ihtiyarlar, servi çürür, ölüm yıpranmaz- ----------------------------------------------
Faydası olmayan bahardan yazdan,yüce dağ başının kışı makbuldür...Cahilin yaptığı sohbetten sözden,alimin hayali düşü makbuldür...Lokma yeme muhannetin elinden,kurtulamazsın sonra acı dilinden.Namertlerin kaymağından balından,merdin kuru yavan aşı makbulldür..Hüdai söyler incecikten hal ehli olmayan ne bilir halden.Duygusuz,bilgisiz,hoşgörüsüz kuldan,ÖLÜLERİN MEZAR TAŞI MAKBÜLDÜR...Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri
Sen verdikce, dost görünen cok olur. Istede gör, hepsi birden yok olur;Sen kendi kendine yetmeyi ögren, Tüm dünya malina gönlün tok olur- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Batmayı gördün ya, doğmayı da seyret;güneşe,aya,batmadan ne ziyan gelir ki?Sana batmak görünür amma doğmaktır o;mezar,hapis gibi görünür amma canın kurtuluşudur o.Hanği tohum,yere ekildi de bitmedi;neden insan tohumu için de böyle düşünmüyorsun?"(Mevlana) |
| |
Forum: Serbest Bölge
· Mesaj Önizlemesi: #38437
· cevaplar: 2
· Okunma: 305
|
|
|
Mesaj Tarihi: May 5 2010, 20:53 |

Canı Gönülden Dost

|
Bir Amerikali, bir Italyan, bir de bizim Karadenizli Temel, hep birlikte bir insaatta calisiyormus. Hergun yemek torbalarini aciyorlar; Amerikalininkinden Hamburger, Italyalininkinden spagetti, bizim Temelinkinden de hamsi cikiyormus. Bir gun, iki gun derken bunlar dayanamamis,yarin da ayni yemekler cikarsa hep birlikte intihar edelim diyerek,karar almislar.Ertesi gun torbalarini acmislar ki ne görsunler; gene ayni yemekler.Hep birlikte intihar etmisler.Bunlarin hanimlari cenaze toreninde bir araya gelmis.Amerikalının esi; -”Söyleseydi yemegi degistirirdim. İntihar etmesine gerek yoktu” diyerek agliyormus. İtalyalinin esi de; -”Bu kadar basit bir konu icin intihar mi edilir. Söylese degistirirdim” diyerek agliyormus. Temelin karisi ise; -”Aaaah, aaahhh, hergun yemegini kendi hazirlardı…” diyerek agliyormus. |
| |
Forum: Komik Yazılar & Dökümanlar
· Mesaj Önizlemesi: #38432
· cevaplar: 10
· Okunma: 586
|
|
|
Mesaj Tarihi: May 5 2010, 20:42 |

Canı Gönülden Dost

|
Sevgiliniz çok güzel bir sarışındı ve sizden ayrılmak istediğini söyledi. Boşverin... Aşağıdaki yazıyı okuyun, rahatlayın...
# İki sarışın, anahtarı içeride unuttukları için arabanın kapısını telle açmaya çalışırlar. Biri diğerine : - Çabuk ol, yağmur başladı, ıslanıyorum" der. Diğeri bunun üzerine : - Aptal sarışın dedikleri bu olsa gerek... Ne fark eder? İçerde de ıslanacaksın... - Aaa hakkaten yaa. Bizim arabanın üstü açık...
# Sarışının biri, elektrikler kesilince yürüyen merdivende 6 saat mahsur kalmış.
Sarışın bir pizza ısmarlar. Pizzacı sorar: "6 parçayamı böleyim, 8 parçaya mı?" Sarışın : "6´ya böl sekiz parçayı bitiremem".
# Sarışına arabanın sinyalinin yanıp yanmadığını sorduğunuz zaman nasıl cevap verir? Cevap: - Yanıyor, söndü, yandı, söndü, yandı, söndü... # Sarışınlar neden "11" sayısını yazamaz? Cevap: Hangi 1´i önce yazması gerektiğini karar veremediği için... # Pazar sabahı sarışının gülmesini nasıl sağlarsınız? Cevap: Cuma akşamından bir fıkra anlatarak. # Sarışınlar kuşu nasıl öldürmeye çalışır? Cevap: Balkondan aşağı atarak. # Sarışınlar balığı nasıl öldürürler? Cevap: Suda boğarak... # Saçını siyaha boyatan sarışına ne denir? Cevap: Yapay zeka # Beyninin yarısı olmayan sarışına ne denir? Cevap: Zaten bir işe yaramıyordu... # Bir sarışının bir başka sarışının kulağına üflemesine ne denir? Cevap: Bilgi transferi # Kömürlükteki iskelete ne denir? Cevap: Geçen yılın sarışınlar arası saklambaç turnuvası şampiyonu... # Sarışına kazaların %90´ının evde olduğunu söylerseniz ne yapar? Cevap: Hemen taşınır. # Sarışının en çok söylediği cümle nedir? Cevap: Ay bilemiyorum... # Doktor sarışına hamile olduğunu söyleyince, sarışın neder? Cevap: Benden olduğuna emin misin? # Zeki bir sarışın nedir? Cevap: Çelişki. # Sarışının beyin hücresi nasıl olur? Cevap: Yalnız... # İki beyin hücresi olan sarışına ne denir? Cevap: Gebe # Faksın bir sarışın tarafından yollandığını nasıl anlarsınız? Cevap: Üstündeki puldan # Bir sarışını susturmak için ne yapmalı? Cevap: Ne düşünüyorsun? diye sormalı. # Sarısın ile bir saksı balkondan düşerse önce hangisi yere varır? Cevap: Saksı!!! Çünkü sarışın arada durup yolu sorar. # Sarışının gözlerinin parlaması için ne yapmalı? Cevap: Kulağına fener tutmalı. # Sarışının beyni nasıl yıkanır? Cevap:Bir damla su ile. # Bir sarışının beyin hücresi neden ölür? Cevap: Yalnızlıktan. # Zekasının %90´ını kaybetmiş sarışına ne denir? Cevap: Boşanmış. # Bir sarışını saatlerce nasıl oyalarsınız? Cevap: Elinin iki tarafınada ters çevir yazılı bir kağıt tutuşturarak. # Sarışın çivi çakarken parmağını niye çivinin üstüne koyar? Cevap: Çıkan sese dayanamadığı için. # Aynanın karşısında gözlerini kapatmış duran sarışın ne yapıyor? Cevap: Uyurken nasıl göründüğüne bakıyor. # Sarışının gözlerine derin derin bakınca ne görürsünüz? Cevap: Yerine, beyninin olması gereken boşluğu. |
| |
Forum: Komik Yazılar & Dökümanlar
· Mesaj Önizlemesi: #38431
· cevaplar: 10
· Okunma: 586
|
|
|
Mesaj Tarihi: Apr 23 2010, 20:25 |

Canı Gönülden Dost

|
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM,
KONU:KABİR VE KABİR AZABI
ALLAH'ü teala -fussilet suresi 30-32.ayetlerde buyuruyorki.
şüphesizki < rabbimiz ALLAH,dır> diyerek dosdoğru yolda iman yolunda yürüyenlerin üzerine( ölüm anında ) melekler iner. onlara: sakınkorkmayın ve üzüntü duymayın,size va'dolunancennet le sevinin. dünya hayatında da ahiretde de sizin dostlarınız biziz, canınız ne isterse,ne dilerseniz cennet de sizin için hazırlanmıştır. bütün bunlar pek affedici ve rahmeti bol ALLAH ın size indirdiği nimetleridir.
TAHA SURESİ 127.AYET,mevlamız buyuruyor,
beni anmaktan ve iman etmekten yüz çeviren kimse içindar ve kıt geçim imkanları vardır,kıyamet gününün büyük toplantısınada kör olarak getiririz. o kimse o zaman,ey ALLAHım beni neden toplantı yerine kör olaraka getiriyorsun, halbuki ben dünyada ikengörebilenlerdendim. der, ALLAH da o zaman derki,< öyledir > sana ayetlerimiz geldi de sen onları unuttun.işte bugünde sen böyle unutuluyorsun işte aşırı şekilde yoldan çıkan ve rabbinin ayetlerine inanmayanları böyle cezalandırırız.ahiretin azabı ise,( kabir azabından )elbette daha ağır ve süreklidir,
EFENDİMİZ S.A.S. şöyle dua ediyor,
eyy ALLAHım,kabir ve cehennem azabından,ölümle hayatın sıkıntılarından,ve kör deccal ın fitnesinden sana sığınırım, < tirmizi>
ALLAH rsülü buyuryorki: her biriniz ölmek üzere iken, sabah-akşam öldükten sonra kalacağı yer gösterilir, ölmek üzere olan kişiye.eğer cennetlik ise cennetliklerin, cehennemlik ise cehennemliklerin kalacağı bir yer gösterilir ve ona denirki, kıyamet günü ALLAH seni tekrar diriltinceye kadar buradakalacaksın.
--- ebu davud---
ALLAH rasülünün yanından bir cenze geçiyordu,bu ölü ya dinlene yada dinlendiren bir kimsedir dedi, oradakiler sordular:ey ALLAH ın rasülü < dinlenen ve dinlendiren >ne demektir? s.a.s efendimiz,cevaben ölü eğer mü'min bir kul ise dünyanın keder ve sıkıntılarından kurtularak ebedi huzura kavuşmaktadır,o yüzden dinlenenlerdendir. ölü eğer kafir ise,insanlar,memleketler,ağaçlar ve hayvanlar onun kötülüklerinden kurtulacaklardır, < o halde oda dinlendirici olur)
------- buhari--müslim----
mevlam layıkıyla anlamayı yaşamayı ve cennet ve celullah ile huzura kavuşmayı cümle ümmeti muhammede nasip etsin. |
| |
Forum: Dini Hikayeler & Menkıbeler-Kıssalar
· Mesaj Önizlemesi: #38358
· cevaplar: 0
· Okunma: 152
|
Yeni İletiler Var
Yeni İleti Yok
Yoğun Başlık (Yeni İleti)
Yoğun Başlık (Yeni İleti Yok) |
Anket (Yeni Oy Var)
Anket (Yeni Oy Yok)