AkabeForuM
Özel Arama

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

3 Sayfa V   1 2 3 >

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jul 26 2009, 01:37

İyi Dost

Grup: Üye
Nereden: Sıfır Noktası
Üye No: 543

Vay be yıllardır takip ediliyormuşuz desene tşk ederim uyardığın için ...
  Forum: İşletim Sistemleri · Mesaj Önizlemesi: #23728 · cevaplar: 2 · Okunma: 584

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jul 26 2009, 01:28

İyi Dost

Hepsini izledim ALLAH razı olsun buraya ekleyip izleme fırsatı verdiğin için herkesinde izlemesinin şiddetle tavsiye ediyorum ...
  Forum: Dini Videolar · Mesaj Önizlemesi: #23727 · cevaplar: 7 · Okunma: 3,143

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jun 26 2009, 17:49

İyi Dost

Tüm akabeforum sakinlerinin Regaip kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını Allahtan dilerim ...
  Forum: Akabe Forum Çay Ocağı · Mesaj Önizlemesi: #19895 · cevaplar: 6 · Okunma: 1,988

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Mar 21 2009, 01:00

İyi Dost

İyi düşünmüşsün üstad teşekkür ettim ...
  Forum: Portable Dictionary · Mesaj Önizlemesi: #18332 · cevaplar: 5 · Okunma: 2,018

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 30 2009, 04:26

İyi Dost

Yeni Amerikan Kur'ani (tovbe hasa): Tehlikeli tuzak, yeni Kuran Kuveyt'te "The True Furkan" (DoGru Kur'an) adi altinda basilmaktadir.

Şeytanin ayetleri olarak açiklanmaktadir ve Al-Furgan haftalik magazini arastirmalarinda iki Amerika basim sirketi olan "Omega" ve "Wine Press" in "the True Furgan (Doğru Kur'an)" ve "the 21st Century Quran" 21.Yüzyil Kur'ani) adi altinda basimlari yaptiklari ortaya çikartilmistir. Bu sözde Kur'an 366 sayfa olup hem Arapça hem de İngilizce olarak basilmaktadir. Kuveyt'te bulunan özel İngilizce okullarinda çocuklara bu kitap okutulmaktadir. Kitapta 77 sure mevcuttur. Bu surelerin içinde Al-Fatiha, Al- Jana, Al-iniil sureleri mevcuttur. Sureler Bismillah yerine, Hiristiyanlik'ta bilinen 3 ruhu anlatan uzun bir çeviri ile baslamaktadir.

Bu sözde Kur'an da İslami inançlari zedeleyen bir çok yazi bulunmaktadir. Bir ayetinde, 1 den fazla kadin ile evlenmenin zina olduğu (evlilik dişı cinsel ilişki olarak kabul edildiği), boşanmanın kesinlikle kabul edilmediği ve vasiyetlerin (vefat edenin ardinda birakilan vasiyetin dağitimi hakkinda) yeni bir sistem seklinde dağitilmaya çalistiği anlatilmaktadir. Ayrica Cihad'in Haram olduğu belirtilmektedir. Hatta ALLAH'a dil uzatacak, O'na saldirida bulunacak sekilde anlatimlara kadar ileri gidilmistir (tövbe hasa). Bu sözde kitap çocuklarimizi zehirlemektedir. Lütfen sizlerde bunu engellemek, bu tehlikeli tuzağin altindan kalkabilmek için tanidiğiniz herkese, ama herkese bu haberi duyurunuz.

ALLAH sizlerden razi olsun ve insallah sizleri en iyi sekilde mükafatlandirsin.

Haber Kaynağı
  Forum: En Güncel Haberler · Mesaj Önizlemesi: #16588 · cevaplar: 2 · Okunma: 124

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 30 2009, 04:22

İyi Dost

Dünyaca ünlü stratejist Friedman'dan (Gölge CIA), müthiş Türkiye kehanetleri. ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından, CIA'ye yakınlığı nedeniyle 'Gölge CIA' olarak da tanınan 'Stratfor'un sahibi, ünlü stratejist George Friedman, önümüzdeki yüzyılın sonlarında Çin ve Rusya gibi ülkelerin gerileyip yerlerini Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya gibi yeni dünya güçlerine bırakacağını öne sürdü.

Friedman, 'Next 100 Years: A Forecast for the 21'st Century' (Önümüzdeki 100 Yıl: 21'inci Yüzyıl İçin Öngörüler) adlı yeni yayınlanan kitabında, Rusya ve Çin gibi güçler için önümüzdeki yüzyılda endişelenmeye gerek olmadığını, bu ülkelerin komünizme benzer çöküş yaşayacağını yazdı. Yazısını 'Rusça veya Çince'yi bırakın, Türkçe, Japonca, Polonya ve Meksika dillerini öğrenmeye bakın" diyerek sürdüren Friedman, "ABD'nin başlıca odak noktası olan İslami militanlarla savaşa gelince, o da tarihin derinliklerinde kalacak" dedi.

Friedman'ın kitabına yer veren The Washington Post'a göre, bütün bu öngörülerinin Rusya'nın yeniden uyandığı, Çin'in ekonomik patlama yaşadığı ve aşırı İslamcılara karşı savaşın kontrolden çıkmış halde tırmandığı dönemde saçma görünebilecek. Tersini savunan Friedman, bütün bu verilerin 21'inci Yüzyıl'ın sadece başını tanımladığını kendisinin 21'inci Yüzyıl'ın sonlarına ışık tuttuğunu belirtti.

Friedman, kitabında doğum oranlarının düşüp uzun hayat beklentilerinin artması nedeniyle 1970-90 yıllarında doğanların yaşlarının ileri dönemlerinde mali krizle karşı karşıya kalacaklarını ileri sürdü. Bunun da ABD gibi ülkelerin iş gücüne ihtiyaç duyacağı anlamına geldiğini belirten Friedman, "Göçmenleri sınırdan çeviriyoruz. Oysa bir süre sonra onları ülkemize çekmek için teşvikler dağıtacağız" diye yazıyor.

ABD'nin hemen yanıbaşında bulunması ve hızla artan işgücü nedeniyle ABD'nin ulusal çıkarları açısından tehdit oluşturacağını savunan Friedman, giderek güçlenen ve saldırganlaşan Meksika ile ABD arasında ciddi çatışmalar çıkabileceğini savundu.

"TÜRKİYE İLE ABD SAVAŞABİLİR"

Friedman, Türkiye ile Japonya'ya dair iddialar ortaya attı. Friedman önümüzdeki yüzyılın sonlarına doğru çıkabilecek savaşın ABD ile Türkiye-Japonya ittifakı arasında olacağını öne sürerek şu iddialara yer verdi: "Bu savaş bugüne kadar var olan klasik silahlarla yapılan savaşlardan tamamen farklı olacak. Yani bugünden bir tür bilim kurgu gibi görünen bir savaş yaşanacak."

Friedman'a göre 21'inci Yüzyıl'ın gidişatını bu savaşın sonucu belirleyecek. Ancak o döneme kadar, yani yüzyılın sonlarına kadar ABD başlıca egemen güç olmaya devam edecek.

PENTAGON'A DANIŞMANLIK YAPIYOR

Stratfor ya da 'Gölge CIA' 1996'da, Teksas'ın Austin kentinde kurulan özel bir istihbarat kurumu. Başında ünlü stratejist ve siyaset bilimci George Friedman bulunuyor.

Friedman aynı zamanda 'Amerika'nın Gizli Savaşı', 'Savaşların Geleceği' gibi best-seller kitapların yazarı. Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili olarak, George Friedman tarafından kaleme alınan analizi 'Türkiye-Yeni Osmanlıcılık' ve yeni ABD yaklaşımı konusunda ilginç bir çalışma olarak nitelenmişti.Friedman ve başında bulunduğu Stratfor, Pentagon'a da danışmanlık yapıyor. 70 kişinin çalıştığı kurumda soyadlar pek bilinmiyor. Eski istihbaratçı olan çalışanlar arasında yer alan eski Rus ajan sadece 'Viktor' olarak biliniyor.

Kuruluşun sitesi ise, yayınladığı analiz ve verdiği haberlerle dikkat çekmişti. En çarpıcı örneği ise NATO'nun eski Yugoslavya'ya yönelik operasyonu sırasında yaşanmıştı. Belgrad'taki Çin Büyükelçiliği'nin bombalanmasını ilk haber veren Stratford olmuştu.

Daha sonra Çin Büyükelçiliği'nin bombalanmasının bir hata olmadığını, söylendiği gibi pilotlara yanlış harita verildiği için değil, bombanın, Çin'in Sırplar'a verdiği desteğe bir karşılık olarak atıldığını da yine Stratfor açıklamıştı. Srtatfor'un, Asya'da 1997'de bir krizin yaşanacağını da ABD yönetimine çok önceden bildiren ilk kurum olmuştu.

haber kaynağı
  Forum: En Güncel Haberler · Mesaj Önizlemesi: #16587 · cevaplar: 0 · Okunma: 60

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 10 2009, 01:53

İyi Dost

Geçmiş olsun kardeşim inş. en kısa zamanala zararı telafi edersiniz ...
  Forum: Forum Duyuruları · Mesaj Önizlemesi: #15884 · cevaplar: 14 · Okunma: 417

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 10 2009, 01:52

İyi Dost

UsTa takma adlı kardeşimiz doğruyu söylüyor ben bimden pek alışveriş yapmam ...
  Forum: Akabe Forum Çay Ocağı · Mesaj Önizlemesi: #15883 · cevaplar: 12 · Okunma: 329

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 4 2009, 22:30

İyi Dost

Bu konuya bende çok dikkat ediyorum bilgilendirme için tşkler ...
  Forum: Akabe Forum Çay Ocağı · Mesaj Önizlemesi: #15142 · cevaplar: 7 · Okunma: 286

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 4 2009, 22:21

İyi Dost

Malesef 13.gif 13.gif
  Forum: Forum Anketleri · Mesaj Önizlemesi: #15141 · cevaplar: 5 · Okunma: 419

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 3 2009, 02:20

İyi Dost

hımmss bende var bu program işinizi görür çokta yer kaplamıyor zaten 100 mb boş alan olsa yeter yanlışım yoksa tavsiye ederim ...
  Forum: Kuran-ı Kerim · Mesaj Önizlemesi: #14870 · cevaplar: 2 · Okunma: 211

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Jan 2 2009, 19:22

İyi Dost

vatana ihanetten başka birşey değil ...
  Forum: En Güncel Haberler · Mesaj Önizlemesi: #14816 · cevaplar: 1 · Okunma: 77

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 31 2008, 21:14

İyi Dost

Kuran-ı Kerim de dediği gibi " olurki düşünürsünüz " dedirten resimler ...
  Forum: Enterasan & ilginç Resimler · Mesaj Önizlemesi: #14395 · cevaplar: 8 · Okunma: 322

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 31 2008, 20:54

İyi Dost

Vallahi azizim burnumuzun dibinde katliamlar olurken eğlenebilenin müslümanlığındanda insanlığındanda şüphe ederim hea tabiki iyi dileklerle girmek haricinde tabiki ...
  Forum: Serbest Bölge · Mesaj Önizlemesi: #14388 · cevaplar: 1 · Okunma: 143

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 28 2008, 01:25

İyi Dost

ne diyorsunuz ben anlamıyorum Türkçe konuşun yazmışsın 1.gif 1.gif 1.gif alemsin bir an için öfkelendim açıkçası ...
  Forum: Forum Oyunları · Mesaj Önizlemesi: #13974 · cevaplar: 22 · Okunma: 826

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 27 2008, 23:29

İyi Dost

QUOTE(Yiğido @ 27.12.2008 - 22:48) *
en zunusroyid neb muroyumalna
eçkürt nuşunok

nece şimdi bu ? yada hangi etnik kökenin dili ?
  Forum: Forum Oyunları · Mesaj Önizlemesi: #13963 · cevaplar: 22 · Okunma: 826

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 26 2008, 19:27

İyi Dost

QUOTE(SaLiH @ 26.12.2008 - 09:59) *
Çok doğru bir girişim destekliyorum ama şunuda atlamamak lazım işin bu seviyeyede gelmesine sebeb yine milli eğitim neden dersek öyle bir ödev veriyorlarki çocuklara anca siteden kopyala yapıştır yaparak yetişebiliniyor bunada bir çare bulmak lazım .....

katılıyorum ödev sitelerinin yüzde 90 ı paralıdır bedava olanlarda var ama az bu sitelerin paralı olması benim paylaşım ve eğitim anlayışıma ters ayrıca fazla hazırcılık oluyor o sebeble destekliyorum ama ödev sitelerini engellemek amacıyla eğitim veren birçok siteninde arada kaynamamasını isterim açıkçası ödevsitesi sitesi yerine forumumuzda olduğu gibi konu anlatımı örnek soru v.b araştırmaya teşvik eden ve öğrenmeyi sağlayan paylaşımlardan yanayım birinin hazırladığı projeyi hocanın önüne koymak fazla beleşçilik oluyor zaten toplumumuz eğitime destek veren çalışmayı seven bir toplum değil bu tür beleşçi anlayışta tembelliğe teşvik ediyor bundada ülkemizdeki eğitim sisteminin getirdiği zararlar hatta eğitim sistemindeki yanlışlardan bir tanesi öyle ödevler veriyorlarki araştırıp bulman imkansız hale geliyor öğretmenlerinde kabahatı büyük doğal olarak yani demek istediğim internette öğreten veriler bulunsun geliştirici kaynak bulunsun ve bunlar engellenmesin yaygınlaştırılsın bu olmazsa mecburen hazır projeler ve paralı ödev siteleri prim yapacaktır istendiği kadar engellensin tam tersine artacaktır bu siteler kapatılan erişime engellenen ve yerine onlarcası açılan birçok türden paylaşım yapan site gibi ...
  Forum: En Güncel Haberler · Mesaj Önizlemesi: #13883 · cevaplar: 3 · Okunma: 157

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 26 2008, 01:17

İyi Dost

Ödev sitelerini mercek altına alan Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Kopyala yapıştırcı’ öğrenciye zayıf not ve disiplin cezası uygulayacak. O siteler de engellenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ödev ve araştırmalarında son dönemde sıkça başvurduğu “internetten kopyala-yapıştır” yöntemine karşı harekete geçti.

Okul yönetimleri ve öğretmenlerden gelen şikayetlerin artması üzerine internet üzerinden ödev hazırlayan öğrencilerle ilgili yaptırımlar uygulanmaya hazırlanıyor. Bakanlık internetten ücretli yayın yapan ödev sitelerinin hukuki yapısını da incelemeye aldı.

Yapılan incelemede ödev sitelerinde binlerce konuda her türlü ödevin bulunduğu belirlendi. Bakanlığın uygulamayı düşündüğü yaptırımlar arasında, sitelerden emek harcamadan ödev satın aldıkları belirlenen öğrencilere zayıf not verilmesi ve “kopyala-yapıştır” yöntemini alışkanlık haline getirenlere yönelik disiplin cezası verilmesi de yer alıyor.

Bakanlık ayrıca sayıları yüze yaklaşan “hazır ödev” siteleriyle ilgili hukuki inceleme de başlattı. Bakanlık hukuki inceleme sonunucuna göre bu sitelere erişimin engellenmesi için gerekirse mahkemelere dava da açacak.

TEMBELLİĞE ALIŞIYORLAR MEB yetkilileri, “hazır ödev” sitelerinin öğrencileri tembelliğe alıştırdığını belirterek şunları söylediler: “Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bu konuda öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. İşin ilginç yanı, öğretmenler de internete girip, kendi yapmaları gereken planları kopyaladılar önce. Daha sonra da öğrencilere yönelik ödev siteleri ile kolaycılık ortaya çıktı. Burada asıl sorun etik ilkeler ve öğrencilerin tembelliğe sevk edilmesidir.”

GOOGLE KARŞI ÇIKMIŞTI

Dünyaca ünlü arama motoru “Google”, tüm dünyada öğrencilere hazır ödev ve tez pazarlayan sitelerin ilanlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Ödev siteleri Türkiye’de yıllık 20 YTL ile 30 YTL arasında ücretlerle hizmet veriyor. Ödev sitelerinde her dersin konusuyla ilgili ayrıntılı ödevler, çok sayıda kitabın özeti, araştırma projeleri bulunuyor.

Akşam

not : Alıntıdır ...

Forum: En Güncel Haberler · Mesaj Önizlemesi: #13865 · cevaplar: 3 · Okunma: 157

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 26 2008, 00:17

İyi Dost

azer bülbül - Alıştım
  Forum: Forum Oyunları · Mesaj Önizlemesi: #13864 · cevaplar: 22 · Okunma: 826

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 26 2008, 00:10

İyi Dost

kendi uploadın galiba teşekkürler ...
  Forum: Genel · Mesaj Önizlemesi: #13863 · cevaplar: 7 · Okunma: 614

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 25 2008, 23:58

İyi Dost

herkesin kısmeti farklıdır ama her insan aradığını bulmaz 1.gif
  Forum: Komik Resimler · Mesaj Önizlemesi: #13860 · cevaplar: 24 · Okunma: 784

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 25 2008, 23:52

İyi Dost

bunu ben birçok forumda paylaşmıştım ilk okuduğumda çatladım gülmekten 1.gif
  Forum: Komik Resimler · Mesaj Önizlemesi: #13856 · cevaplar: 1 · Okunma: 156

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 25 2008, 23:51

İyi Dost

nasip meselesi bulanda var yani 1.gif ama bu işlerde önemli olan doğru zaman doğru mekan doğru insandır hea herkese nasip olurmu ALLAH bilir ama herkes beklediğini bulacak diye bişey yok bulamayacak diyede bişey yok ne çıkarsa bahtına 1.gif
  Forum: Komik Resimler · Mesaj Önizlemesi: #13855 · cevaplar: 8 · Okunma: 362

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 25 2008, 23:48

İyi Dost

Güle güle git gel inşaAllah hayırlı tezkereler şimdiden ...
  Forum: Akabe Forum Çay Ocağı · Mesaj Önizlemesi: #13853 · cevaplar: 24 · Okunma: 768

Kanayan Yara
Mesaj Tarihi: Dec 24 2008, 22:43

İyi Dost

kim ne derse desin özelleştirmeye karşıyım devletin kolonlarını satıp sonra kalemiz yıkılmaz diyemezsin satmadıkları ne kaldıki yakında israil tanklarıda ülkeye girmeye başlar yarı filistin olduk zaten :@ filistinde aynı bu şekilde yaptı sattı ne kadar toprağı varsa bir sabah uyandığında israil tankını evinin önünde gördü aaaaa olurmu memlekette istikrar varmış biz inkar ediyoruz aman ne desek boş ama ülke ciddi kaosa iç savaşa doğru gidiyor bu kesin ben çok endişeliyim bu gidişattan ALLAH sonumuzu hayır etsin ...
  Forum: En Güncel Haberler · Mesaj Önizlemesi: #13749 · cevaplar: 4 · Okunma: 199

3 Sayfa V   1 2 3 >

New Posts  Yeni İletiler Var
No New Posts  Yeni İleti Yok
Hot topic  Yoğun Başlık (Yeni İleti)
No new  Yoğun Başlık (Yeni İleti Yok)
Poll  Anket (Yeni Oy Var)
No new votes  Anket (Yeni Oy Yok)
Closed  Kapalı Başlık
Moved  Taşınmış Başlık

Basit Görünüm Tarih : 8th February 2012 - 10:00

.: Forumumuzun Akabe Vakfı ve Kuruluşları İle Hiç Bir Bağlantısı YOKTUR.