Es Selamü Aleyküm ve Rahmetullah.Yarın (04.07.2010) Benim için hayatımın dönüm noktalarından biri olacak gibi. Bu sebeble siz değerli dostlardan dualarınızı istirham etmek durumundayım.
4 Temmuz 2010 Pazar Günü Saat 9:30 da başlayan ve 180 dakika (3 Saat) sürecek bir imtihana gireceğim. Heycanlı değilim Çunkü Çalıştım
Sınavın adı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Önlisans programını bitirip bu programı lisansa çevirmek isteyenler için yapılan Sözel ve Sayısal Yetenek diğe iki kısma ayrılan 80 erden toplamda 160 Sorucuk

Sınava giriş sebebim Açık öğretimde, ancak önlisans yani 2 senelik okuyabildiğimiz ilahiyat bölümünü 4 yıllık lisansa çevirebilmek. Bunun içinde bu sınavdan ilahiyat tamamlama (İLİTAM) programlarından birine girebilmemi sağlıyacak puan almam lazım.
Lisans ile önlisans diplomalarının arasında ise beni ilgilendiren tek fark var

Önlisans mezunları vatandaşlar askerliklerini 15 ay yaparken Lisans mezunu vatandaşlar malumunuz Kısa dönem veya yedek subay olarak vatani görevlerini yapabiliyor. İşte bu yüzden Bu sınav Benim için bir dönüm noktası niteliğinde
Dgsde başarılı olup İLİTAM programlarından birine kayıt yaptırabilirsem Askere 3 sene sonra ve kısa dönem olarak gideceğim.
Eğer başarılı olamassam Tecil hakkımı kullanmayı düşünmüyorum. Seneye Rap rup askerler kırmızı bayrak isterler grubuna dahil olacağım. Zira yaşım geldi geçiyir baq ....

Muhtemelen bu konuyu bazı dostlarımız ben sınava girdikden sonra okuyacaklar ama olsun önemli olan sınav sonuçlarıdır

Dualarınızla sınav sonucunu etkileyeceğinizi biliyorum . Cenabı hak cümlenizden razı olsun.